svētdiena, 2012. gada 29. janvāris

Izveido pats bezmaksas interneta veikalu savā blogā vai mājas lapā. Tas ir viegli un ātri!

Foto: Wikimedia Commons / Fruit and berries in a grocery store Paris


Iespēja pašam izveidot bezmaksas interneta veikalu latviešu valodā savā blogā vai interneta mājas lapā. Ātri un bez problēmām. Jā tas ir iespējams. Tā ir laba iespēja mikrouzņēmumiem, ko var un vajag noteikti izmantot. 

Tikai tev noteikti rodas jautājums, kas tad ir tie dāsnie un kur viņi atrodas. Tas ir uzņēmums Creative Development LLC (Krievija, Uļjanovska), kas radījis, Ecwid. Ecwid tā ir jauna un radoša pieeja interneta veikala izveidē. Ecwid tas ir e - komercijas sīkrīks, ko var iekopēt savā blogā vai mājas lapā, lai izveidotu interneta veikalu. Jau vairāk kā 100 000 uzņēmēju (galvenokārt no ASV un Eiropas Savienības valstīm) ir izveidojuši savus interneta veikalus izmantojot Ecwid dotās iespējas.

Tev ir iespējams izveidot gan bezmaksas interneta veikalu, gan interneta veikalu par kuru ir jāmaksā 17 USD mēnesī, gan pavisam šiku veikalu par kuru ir jāsamaksā gada maksa 950 USD. Mājas lapas sadaļā Compare Plans ir uzskaitītas katram no trim interneta veikaliem pieejamo funkciju daudzums un to iespējas.  

To, ka Krievijas uzņēmums Creative Development LLC nav nekāds aizdomīgs kaktu kantoris liecina šie fakti - 2010. gadā tas uzvarēja "Business Project 2010" sacensībās, ko sponsorēja Google un Forbes Russia, bet 2012. gadā tas plāno izveidot savus birojus ASV un Lielbritānijā un tā darbībā 1,5 milj. ieguldīs riska kapitāla uzņēmums (Ecwid raised $ 1,5 million in funding & expands to US, UK).  


Bezmaksas interneta veikala iespējas:
  • Interneta veikalu var izveidot blogā, kas radīts ar Google Blogger, mājas lapā vai blogā, kas radīta ar WordPress, Facebook vietnē u.c vietnēs. 
  • Maksājuma metodes, kuras tu vari izmantot savā interneta veikalā, lai pieņemtu naudu no pircējiem ir PayPal, Google Checkout, Sage Pay u.c. 
  • Sūtījumu piegādes firmas, kuras tu vari izmantot, lai tās piegādā preces taviem pircējiem ir FedEx, DHL, UPS u.c. 
  • Tehnoloģijas, kuras Ecwid  izmanto, lai iepirkšanās tavā interneta veikalā būtu droša, lai tavu pircēju dati būtu drošībā ir Amazon Web Services, Google Web Toolkit un Secured By SSL.
  • Interneta veikalu var izveidot latviešu valodā un vēl 36 citās valodās. 
  • Vairāk par visām iespējām lasi mājas lapas sadaļā Key features.             


Un tagad kā izveidot šo bezmaksas interneta veikalu (skaties mana bloga lapas augšējā labajā stūrī zem nosaukuma "PARAUGS - BEZMAKSAS INTERNETA VEIKALS TAVĀ BLOGĀ VAI MĀJAS LAPĀ". Šajā interneta veikalā tu vari droši ieiet un skatīties kā tur viss izskatās):     

  • Vispirms tev jau ir jābūt vai nu blogam vai mājas lapai.
  • Pēc tam tev ir jādodas uz Ecwid mājas lapu, lai tur izveidotu savu kontu.  Ecwid mājas lapā sameklē Sign In or Register, kurā atrodi virsrakstu "Create new Ecwid account" un noklikšķini uz tā, lai vari sākt veidot kontu. Kad kontu būsi izveidojis un apstiprinājis savu e - pastu, tu iegūsi paroli. Turpmāk tavs e - pasts un parole būs tava ieejas atslēga uz tavu jauno interneta veikalu vai nu caur Ecwid mājas lapu vai caur izveidoto interneta veikalu tavā mājas lapā. 
  • Tagad, lai tu varētu sākt veidot savu interneta veikalu, tev ir jāpierakstās (Sign In), ierakstot tukšajos lauciņos savu e - pasta adresi un paroli.
  • Pēc pierakstīšanās, tev atvērsies lapa, kurā būs daudz un dažādas informācijas, kas tevi var pat pirmajā brīdī nobiedēt, bet galvenais, kas tev ir jāizdara, pirms sāc veidot savu veikalu, tad tas ir nosaukums "Dashboard", kas tev ir jāatrod lapas augšā, un zem tā jāatrod virsraksts "Bag Widget Code (recommended)", bet zem šī virsraksta būs kods, kas tev ir jānokopē. 
  • Nokopētais kods tev ir jāielīmē savā mājas lapā. Man ar to koda ielīmēšanu sava bloga mājas lapā bija pavisam vienkārši. Es izvēlējos funkciju "Noformējums", tad "Pievienot sīkrīku", tad izvēlējos sīkrīku "HTML / JavaScript", tad tajā ielīmēju kodu un "Saglabāt", tad izvēlējos mājas lapā vietu, kur šo sīkrīku novietot. Un tad, kad apskatījos, kas tur parādās, tad ieraudzīju smuku zilu somiņu uz kuras noklikšķinot vari iekļūt interneta veikalā. 
  • Kad noklikšķina uz zilās somiņas manā mājas lapā augšā, tad atveras jauna lapa, kurā jāklikšķina uz "Turpināt", lai atvērtos lapa, kurā būs ābola bilde un gurķa bilde. Ja klikšķini uz ābola, tad atvērsies lapa ar dažādiem augļiem, ko tirgo un to cenas (tas viss ir tikai paraugs), bet, ja klikšķini uz gurķa, tad atvērsies lapa ar dārzeņiem, ko tirgo (arī tikai kā paraugs). Vari turpināt iepirkšanos (tā protams nebūs īsta), lai redzētu, kā viss iepirkšanās process notiek. Protams tie augļi un dārzeņi jau tur bija ielikti kā paraugs, lai var redzēt kā šajā interneta veikalā viss izskatīsies.      
  • Bet, lai pēc koda ielīmēšanas tu vari izveidot interneta veikalu ar savām precēm un saviem pārdošanas nosacījumiem (pagaidām tur ir interneta veikala izstrādātāju ievietotā informācija, kā paraugs, kas tev būs jāizdzēš), tad:
  1. Atrodi nosaukumu "System Settings" un izvēlies kādas maksāšanas metodes būs tavā interneta veikalā, izvēlies piegādes firmas, ievadi informāciju par nodokļiem, izvēlies veikala noformējumu utt. 
  2. Lai tava veikala puse būtu latviešu valodā, tad izvēlies "System Settings", tad "General", tad "Languages", tad "Latviešu".
  3. Lai valūta būtu Latvijas Lati, tad "System Settings", tad "General", tad "Formats & Units", tad "Currency", tad "Latvijas Lati".    
  4. Sadaļā "My Profile" ieraksti visu par sevi kā tirgotāju.
  5. Sadaļā "Sales" būs visa tava informācija par preču pasūtījumiem.
  6. Sadaļā "Catalog" būs visa tava informācija par produktiem, ko tu pārdod, kā arī iespējas pievienot jaunus produktus, to aprakstus un bildes utt.
  7. Sadaļā "Customers" būs visa informācija par taviem klientiem. 
  8. Sadaļa "Promotion" (akcijas, kuponi utt.) bezmaksas interneta veikalam nav pieejama.
  9. Negatīvs moments ir tas, ka interneta veikala aizmugures valoda nav latviskota. Vairāk par veikala aizmugures valodām ir rakstīts Ecwid mājas lapas sadaļā Backend translations


Nu, ko es par to visu varu teikt. Manuprāt nav sarežģīti, nav grūti, viegli saprotams, viss paskaidrots, viegli orientēties un ar lieliem burtiem viss uzrakstīts. Protams labi būtu, ja veikala aizmugures valoda arī būtu latviskota. Bet diemžēl tā nav. Tas manuprāt ir vienīgais mīnus. Un vēl, tas, ka tu vari izmantot šo pakalpojumu, proti, izveidot savu interneta veikalu ir rakstīts mājas lapas sadaļā Terms of Service.              



! Nākamais raksts par iespējām izveidot pašam savā interneta veikalā PayPal maksājumu sistēmu.  





Nav komentāru: