pirmdiena, 2011. gada 23. maijs

Iepazīsties ar maksas datorprogrammu cenām. Zināsi cik daudz naudas būs jāizdod!

Foto: Wikimedia Commons / Nino Barbieri


Ir datorprogrammas par kuru lietošanu ir jāmaksā. Tādas ir Microsoft programmas (izņemot tās biroja programmu Office Web Apps un antivīrusa programmu Security Essentials, kas ir bezmaksas). Ja būsism precīzi, tad Office Web Apps tiek piedāvāts zem nosaukuma - pakalpojums.   

Pati jaunākā Microsoft operētājsistēma ir Windows 7 un tajā jau ir iekļauta interneta pārlūkprogramma Internet Explorer. Windows 7 ir vairāki paveidi:
  • Windows 7 Starter satur vismazāk funkciju jeb iespējas kaut ko datorā izdarīt un to var nopirkt tikai kopā ar datoru (parasti šī operētājsistēma jau ir uzstādīta piezīmjdatorā jeb netbook);
  • Windows 7 Home Premium vairāk domāta mājas lietotājiem, bet var izmantot arī uzņēmējdarbībā un tās cena Latvijas interneta veikalos:
  1. ja operētājsistēmas nosaukumā ir vārds OEM (tas nozīmē, ka šo operētājsistēmu var nopirkt tikai kopā ar jaunu datoru), tad apmēram 60 - 70 Ls;
  2. ja operētājsistēmas nosaukumā ir vārds RETAIL vai RE (tas nozīmē, ka šo operētājsistēmu var nopirkt vienu pašu bez datora), tad apmēram 120 - 130 Ls;
  3. ja operētājsistēmas nosaukumā ir vārds UPGRADE vai UPG vai VUP (tas nozīmē programmas atjaunināšanu, proti, jaunāka programmas versija nekā tā, ko tu pašlaik savā datorā izmanto), tad apmēram 70 - 90 Ls.  
  • Windows 7 Professional ir vairāk domāta maziem uzņēmumiem. Tajā ir visas Windows 7 Home Premium funkcijas un vēl papildus citas iespējas. Tās cenas Latvijas interneta veikalos:
  1. OEM apmēram 80 - 100 Ls;
  2. RETAIL apmēram 170 - 180 Ls;
  3. UPGRADE apmēram 107 - 113 Ls.
  • Windows 7 Enterprse ir domāta lieliem uzņēmumiem un veikalos to nopirkt nevar. Uzņēmumiem to pārdod vairumā. Jo vairāk šo programmu uzņēmums pērk, jo izdevīgākus noteikumus Microsoft viņam piedāvā.
  • Windows 7 Ultimate ir viss tas pats, kas Windows 7 Enterprse un to var nopirkt veikalā. Tās cenas Latvijas interneta veikalos
  1. OEM apmēram 118 - 130 Ls;
  2. RETAIL apmēram 190 - 230 Ls;
  3. UPGRADE apmēram 173 Ls. Piemēram, ja tev pašlaik datorā ir uzstādīta Windows 7 Home Premium, bet tu gribi Windows 7 Ultimate, tad tev jāpērk Windows 7 Ultimate UPGRADE.  
Informācija par  Windows 7 operētājsistēmas cenām ņemta no: salidzini.lv 

Vairāk par bezmaksas Office Web Apps skaties šeit: Office Web App, bet par bezmaksas (var lietot uzņēmumos, kuros datoru skaits nepārsniedz 10) antivīrusa programmu Security Essentials skaties šeit: Security Essentials. Vairāk par Microsoft operētājsistēmu veidiem: Compare Windows

Microsoft biroja programmu paketes Microsoft Office, ko var izmantot biznesam, cenas Latvijas interneta veikalos ņemts no interneta vietnes salidzini.lv:
  • Microsoft Office Basic 2007: 
  1. OEM apmēram 118 - 129 Ls.
  • Microsoft Office Small Business 2007:
  1. OEM apmēram 159 - 171 Ls;
  2. UPGRADE apmēram 223 Ls.
  • Microsoft Office Professional 2007:
  1. OEM apmēram 172 - 210 Ls;
  2. UPGRADE apmēram 261 Ls.
  • Microsoft Office Standard 2007:
  1. RETAIL apmēram 298 Ls;
  2. UPGRADE apmēram 191 - 198 Ls
  • Microsoft Office Home and Business 2010:
  1. OEM PKC (PKC ir atslēga programmas lejupielādei no Microsoft interneta vietnes savā datorā) apmēram 129 - 159 Ls;
  2. RETAIL PKC apmēram 131 - 151 Ls;
  3. RETAIL DVD (DVD tas nozīmē, ka programma ir uz diska) apmēram 194 - 221 Ls.
  • Microsoft Office Professional 2010:
  1. OEM PKC apmēram 268 - 291 Ls;
  2. RETAIL PKC apmēram 273 - 286 Ls;
  3. RETAIL DVD apmēram 387 Ls.
Viss, ko piedāvā Microsoft (produkti, lejupielādes, atbalsts, apmācības, pasākumi, izmēģinājumi, drošība, atjauninājumi utt.) skaties šeit: Products.

Tildes Birojs (strādā Microsoft Office un OpenOffice programmās) ir latviešu valodas pareizrakstības un gramatikas pārbaudes programma, kā arī datorvārdnīca, kas tulko vārdus un tekstus. Jaunākais Tildes Birojs 11, ko var izmantot uzņēmējdarbībā, jaunam klientam (Uzņēmumiem un iestādēm) maksā 60 Ls bez PVN. Jo vairāk darba vietām uzņēmējs šīs programmas pērk, jo tās ir lētākas. Vairāk informācijas par cenām lasi: Iegāde

Vēl ir jāpērk antivīrusa programma, kas ir datora aizsardzības līdzeklis pret datorvīrusiem. Antivīrusa programmas aprakstā tiek sniegta informācija:
  1. par operētājsitēmām, kurām tā ir piemērota;
  2. vai to var lietot tikai privāti vai biznesam;
  3. uz cik datoriem to var uzstādīt;
  4. uz cik ilgu laiku (viens gads, divi gadi)
  5. vai antivīrusa programma ir OEM, RETAIL vai UPGRADE versija.  

Antivīrusa programma  priekš Ubuntu (Linux) ir pieejama Ubuntu programmatūras centrā. 






1 komentārs:

Unknown teica...

Investīciju piesaiste no Cityfinances https://www.cityfinances.lv/investiciju-piesaiste/